Столица

- Цел ден повраќам зелено.
- Каква ви е столицата?
- Па дрвена, тапацирана.

Вицотека

 • Во 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во ниедно време:
  - Еј...

 • Полицаец го кара некој пијан шофер:
  Абе, нели знаеш дека ако си пиел алкохол, дека воопшто не смееш да го допреш воланот?
  Доста...

 • Какво мислење имате за хомосексуалците?
  ХИВ позитивно!

 • Мајката свиња изглегува да купи нешто до продавнице и на своите 3 прасиња им вика:
  - Кога ќе се вратам ќе тропнам 3...