347

Ало, контрола Скопје, да ли ме слушате, овде лет 347 од Виена, ало контрола...
... Овде контрола Скопје, ве слушаме?
- Ало, имаме голем проблем, ни се расипаа и двата мотори, на висина сме од 7000 метри, дајте инструкции.
- Лет 347, повторувајте по мене:
- Оче наш, ти кој што си на небесата...

Вицотека

 • - Тато, раскажи ми приказна за добра ноќ!
  - Слушај, сине.
  - Во едно демократско царство си живееше еден пратеник.
  - Тој...

 • Еден селанец и вели на жената му:
  Ој мори Стојно, сакаш прво да те е*ам или прво да ручаме?
  - Како што ти ќе кажеш, па да ручаме...

 • Зошто Циган кога јаде бурек го откопчува патентот на панталоните???
  - Ги пренасочи мувите, за да може на раат да си јаде!!!

 • Зоки Поки го прашува татко си:
  - Тато, имаме задача во училиштето да напишеме што е тоа невкусна шега.
  - Невкусна шега сине е...