Лустер

Учителката им рекла на учениците да напишат за домашна што јадат најмногу нивните мајки.
Другиот ден сите ја читаат домашната: која сака леб, друга сарми, трета пици итн. Учителката го прашува мали Џокица да ја прочита домашната:
- Мојата мајка најмногу јади лустери.
- Како бе лустери?
- Пред некоја вечер станав да одам во клозет и ја слушнав мама како вели:
- Драги, изгаси го лустерот и дај да го лапнам!

Вицотека

 • Слонот ја среќава мравката затрчана, jа прашал зошто трчa, а оваа во трк му одговара:
  - Ќути не прашувај, некој ја силувал лавицата па...

 • Операциона сала, слушате се, но не може да го контролирате вашето тело.

  Работи кои не би сакале да ги слушнете?

  • Подобро
  • ...
 • За време на пожар пожарникар спасува постара госпоѓа.
  Кога дамата минува низ прозорецот на скалите, пожарникарот и советува да ги...

 • Стојат Мујо и Хасо на даската за скокање на скокалницата над базенот и се спрема Мујо да скокне.
  Хасо му вели:
  - Кога те гледам...