Паметно куче

Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја девојка во кафичот зачудена се приближува до човекот и го прашува:
- Убаво си го научил кучето. Знае уште некој трик??
- Секако. Знае како да задоволи жена.
Девојкава се заинтересирала како тоа кучево може да задоволува, па ги зема и двајцата за рака и ги носи во некоја соба позади. Се соблекува девојката, се мести убаво на креветот и чека кучево да ја задоволи. Арно ама кучево не реагира, само си го гледа газдата, па човеков изнервиран му вика:
- Слушај ваму, глупо куче, ова е последен пат како ти покажувам како се прави тоа!

Вицотека

 • Метереолозите предвидуваат глобално затоплување,
  Температурата на Антартикот се искачила на -47 степени!

 • Ми дојдесмо да гу тражимо руку на вашу ќерку за нашега сина?
  А што ваш син нема ли руку?

 • Два полицајци седеле и едниов гледа телевизија а другиот збори на телефон.
  Првиот го спушта телефонот и вика:
  - Ииии, овие не се...

 • Доаѓа Мујо еден ден дома со кеса полна кондоми . Кога го видела Фата му вика:
  - Де бе Мујо што си купил толку кондоми што ќе ти се ?...