Џвакање

Мара и се јавува на Трпана на мобилен:
- Шо правиш бе Трпанче?
- Еве му го џвакам на Трпе!
- Мислиш му го пушиш!?!
- Абе, ако му се дигне и тоа ќе му го направам!

Повеќе од ВицотекаПресретнува човек господин во костум, вади пиштол и се заканува: - Дај ми ги твоите пари! - Но, јас...јас сум...... + повеќе

Како Црногорци градат автопат? - Ќе направат 10 километри и ќе стават знак "итн."

Трпана му вика на Трпе: - Сакам да ми направиш црно дете! Трпе видел не видел решил да се распрашува, отишол во Кфор и... + повеќе

Доктор прашува крупна пациентка дали се држи до диетата: - И тоа како докторе, иако морам да ви признаам дека откако... + повеќе