Сестри

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две сестри ја станале старата, ја избањале, ја облекле, ја најале и ја седнале на столица на терасата со поглед на прекрасна цветна градина. Поминало некое време, старицата почнала да се наведнува на едната страна. Го забележале тоа сестрите, притрчале и одма ја исправиле. Поминале уште пет минути, ете ја пак старата пак се наведнува сега на другата страна. Пак притрчале сестрите и ја исправиле. Така си правеле они некое време додека не дошле децата на жената.
Ја прашуваат тие:
- Како си мамо, се грижат ли за тебе добро, ти се бендисува ли?
- Абе добро е све, супер е, само од сабајле никако не ми даваат да прднам!

Повеќе од ВицотекаСе среќаваат Македонец и Кинез: Македонецот слушнал дека кинезите се многу на број и го прашува: - Абе вие колку сте на... + повеќе

Симптоми кога Вашата сопруга го проверува Вашиот телефон се идентични со Ковид 19: - Тешко дишење. - Студена пот. -... + повеќе

Стар човек на седумдесет години заминал на нудистичка плажа. За да добие членарина за нудистичката плажа мора да помине... + повеќе

- На сопствената венчавка познаваш една третина од гостите. - Секоја свадба почнува со песната “Ерген одев мила мамо... + повеќе