Заборавеност

Баба и дедо седат во дневна соба и гледаат телевизија кога дедото прашува:
- Бабо ма, се сеќаваш каде ги оставив наочарите?
- Не.
- Ах проклета женска заборавеност!!!

Повеќе од ВицотекаБлажо се вратил дома мртов пијан. Тропал на вратата но Мара не му отварала. Мара: - Бегај бе пијаницо една, не сакам да... + повеќе

Мујо и Хасо фаќаат риби: - Мујо, кога би фатил златна рипка која може да ти исполни една желба, што би посакал? - Да... + повеќе

Мажот во години, наутро се бричи се намирисува со колонска вода и и вели жената: - Жено! Кога вака после бричење ќе се... + повеќе

- Која е разликата помеѓу поранешните и денешните штркови? - Порано штрковите носеа деца, а денес грип.