Роденден

Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува:
- Зошто ги дуваш свеќите?
- Како зошто?
- Денес ми е роденден!

Повеќе од ВицотекаБија си некад некој много ружан принц, бија толко грозан што Пепелашка дома си отишла јоште у 10:30!

Разговараат двајца полицајци и едниот го прашува другиот: - Каде си ти роден? - Дома, а ти? - Јас, во болница. - Зошто... + повеќе

Жената вика од спалната: - Драги! Ти купив прекрасен подарок за Нова година! - Покажи ми го. - Чекај да го облечам.

Отвараш фрижидер гледаш кутија со сладолед, отвараш кутијата со сладолед гледаш сарма! Ех, оваа моја чудесна Македонија...