Ниска

- Докторе спрема мојата тежина колку треба да сум висока?
- Па некаде околу 4 метри.
- Ете гледате дека јас сум ниска, а они запнале дебела па дебела!!!

Вицотека

 • Што е илузија?
  - Кога после 25 години брак ке забележиш дека жена ти не е страствена, него има астма.

 • Зошто плавуша носи часовник на нога?
  - За да биде во чекор со времето!

 • Како мјаука мачка на прилепски??
  - МЈАУ ЕБАГО.

 • Јасновидец му ја кажува судбината на млад човек:
  - До 50-тата година ќе страдаш од недостаток на пари.
  - А потоа?
  - Потоа...