Возачка дозвола

Зошто плавуша не може да земе возачка дозвола?
- Затоа што кога инструкторот ќе и рече паркирај се, таа оди на задното седиште и ги шири нозете.

Вицотека

 • УЧТИВ – кога ќе прдне вели Пардон.
  ЦИНИК - кога ќе прдне ве гледа во очи.
  КАВАЉЕР - ја пушта дамата прва да прдне.
  ГУРМАН...

 • Андреј на еден од испитите препишувал ама една негова колешка го видела и го пријавила на професорот.
  Тој нормално паднал али решил и...

 • Недела навечер у најбољи денови на социјализам.
  Деца избањкани, вечерани у пижаме стокмени, гледав “Бољи живот” до маму и тату. Грее...

 • Застанала дебелата Трпана пред чаробното огледало и го прашува:
  - Огледалце, огледалце кој е најубав на светов?
  - Па тргни се...