Супа

Скопска шмизла седнува во ресторан во Охрид и нарачува супа.
По некој 45 минути келнерот и ја носи супата.
Седи скопјанката збунета и му мафта на келнерот.
Келнерот:
- Повелете?
Шмизлата:
- Дечкооооо, супава нешо не ми одговара!
Келнерот:
- А ти шо ја праша ???

Повеќе од ВицотекаМујо се враќа од доктор и го сретнува Хасо: - Што има ново? - Ништо, бев на доктор. - И што ти рече? - 200 евра. - Абе... + повеќе

Кој има највише кругови? А. Олимпиското Знаме Б. Знакчето на Audi В. Општина Центар Kој е најважен политички алат во... + повеќе

Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат. - Мамо, зошто оној мавта со стапот? - Сине тој е... + повеќе

Шефот прима плавуша за чистачка и веднаш и дава задача: - Измијте го подот во лифтот!!!! Плавушата: - А шефе, само на... + повеќе