Еднина

Наставничката го прашува Трпе:
- Што е една баба?
- Еднина.
- А повеќе баби?
- Старски дом.

Повеќе од ВицотекаНекоја баба во автобус му вели на момче што седело: - Дете, ај стани јас да седнам. Нозете ме болат, а ти си млад ќе... + повеќе

Доаѓа мажот дома и ја прашува жената: Жено зошто си во бањарка кога ти купив толку фустани? Па немам сите ми се искинаа... + повеќе

Македонија е земја на радост и смеа! Некои се радуваат кога гледаат како цел свет ни се смее!

Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд: Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие... + повеќе