Заклан

Доаѓа синот трчајќи со крвав нож во раката и вели:
- Мамо, мамо, тато спие како заклан.

Вицотека: 

Вицотека

 • Се прибира Трпе дома, а Трпана нервозно:
  - Се’ знам гаду еден!
  - Така ли?
  - Ај кажи колку притоки има Брегалница од левата...

 • - Ало, добар ден, дали е тоа полиција?
  - Да, повелете господине.
  - Сакам да пријавам парк во Центар...

 • Која е најлошата спојка во животот?
  - Склероза и пролив. Трчaш а незнаеш каде.

 • Зауставља полицајац кола, а унутра напушен наркоман.
  - Добро вечер, исправе молим, - вика сообраќајац.
  Ма дај не ме зезај,...