Самоубиство

Влегува дечко во библиотека и прашува:
- Се извинувам, дали имате книги за самоубиство?
- Да, онаму, третата полица од горе.
Оди дечково и бара, ама не наоѓа, па се враќа назад:
- Ама, таму господине нема ни една книга.
- Е, па дечко тие книги од кога ќе ги земат, обично никој не ги враќа.

Вицотека: 

Вицотека

 • Што значи ЕВН?
  - Евтино Веќе Нема.

 • Еј , старецу - викнал ѓаволот
  - Кој си ти? прашал старецот.
  - Јас сум ѓаволот...
  - Добро за тебе, штом си ѓавол...
  -...

 • Трпана му вели на Трпе:
  Е Трпе, Трпе, ниту кога бевме млади не ми симнуваше ѕвезди, ниту кога се земавме, ниту пак до ден денешен ми...

 • Што е Грев, а што Греота?
  - Грев е да га ставиш у пи*ку, а Греота е да га извадиш!!