Јајца

Зошто плавуша ги храни кокошките со чоколадни јајца?
- За да и носат киндер јајца.

Вицотека

 • - Ама навистина можам да докажам.
  - Ајде докажи!
  - Колку кифли изеде сабајле на празен стомак? - Па околу 3 - 4.
  - Ете...

 • - Мамо, мамо, гледај мајмун!
  - Јас сум црнец, а не мајмун! - се побунил странецот.
  - Мамо, мамо, тој зборува!

 • Некој штрк нашол жаба ја голтнал и одлетал.
  По некое време жабава ја вади главата од газот и му вика:
  - Абе штрк, на колкава...

 • Зошто жените живеат подолго од мажите?
  - За да надокнадат за времето изгубено во паркирање.