Плазма

Малиот Трпе поминувал улица и го прегазило комбе, а на комбето пишувало:
- Плазма, не те пушта да пораснеш!

Вицотека

 • Чак Норис успеа да си погледне сам себе во очи!

 • По првата брачна вечер :
  ТОЈ: Драга, ценејќи по твоите вештини, заклучувам дека не сум ти прв...
  ТАА : Најдраг мој, ценејќи по...

 • Некој бизнисмен сакал да му подари автомобил на еден пратеник.
  - Знаете, јас не можам да прифатам толку вреден поклон…
  - Добро...

 • Ѕвони телефонот.
  - Јави се - заповеда мажот на жената,
  и ако ме бараат мене, кажи: жалам, но маж ми не е дома.
  Жената...