Паметна

Влегува плавуша во банка во Њујорк и бара од службеникот позајмица. Сака да оди две недели во Европа и и требаат 5000 долари.
Службеникот и побарал гаранција, а таа ги понудила клучевите од нејзиниот нов Ролс Ројс, паркиран веднаш пред банката.
Банкарите провериле и го прифатиле автомобилот како гаранција. Сите службеници во банката се воодушевиле, затоа што плавушата дала гаранција од 250.000 долари.
По две недели, плавушата се вратила, им ја вратила позајмицата на службениците и ги платила камата од 20 долари.
Службеникот и се заблагодарил и и рекол дека сите се среќни што соработувале со неа, но малку биле збунети.
- Додека бевте отсутни – и се обрати службеникот, проверивме дека сте мултимилијардерка, но, не збунува тоа зошто се мачевте околу тие 5000 долари?
- Па каде на друго место, во Њујорк, би го паркирала својот автомобил, две недели, на сигурно, а само за 20 долари !!! – одговорила љубезно плавушата.

Вицотека

 • Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
  - Каде се наоѓа Америка? Маја, една од плавушите станува и ја покажува на...

 • Си биле поп и оџа - комшии. Попот изградил црква а оџата џамија, попот купил BMW и оџата купил BMW.
  Попот земал да го пере BMW, а оџата...

 • Трпе, мртов пијан, запуштен, небричен со шпил од карти во рака, пушејќи цигара ѕвони на ѕвончето во една куќа.
  Вратата ја отвара една...

 • Камен пијан мажот се прибира дома а жена му започнува да вика:
  - Каде беше мори, пијаницо една?
  - Играв табла со Трпе.
  - А...