Бе

Иде батка по улица и среќава пола БЕБЕ и му вели:
- Кај си БЕ!

Вицотека

 • Жената одненадеж се враќа дома и ја затекнува домашната помошничкa седната во скутот на мажот и.
  - Аууу - мажу!
  - извикува...

 • Се поти Трпе врз Трпана, а она цело време вика
  - Боди, Мујо, боди!
  - Ма, боди, Трпе бе, боди ...
  - Ма, бодам , Трпано,...

 • Гатачката на карти и вели на жената:
  -Вашиот маж наскоро ќе умре.
  -Тоа го знам, види дали ќе има истрага?
 • Како ќе препознаете љубезен велосипедист?
  - Секогаш има мушички помеѓу забите!