Последна тајна

Една баба полни 100 години, и на својот сопруг кој има 99 му вели:
- Е мој Трпе, пред да одам на оној свет би сакала да ти ја кажам мојата последна тајна. Појди на таван и донеси ми ги двете кутии што се наоѓаат од лева страна на последната сталажа.
Оди Трпе и после 5 минути се враќа. Гледа во едната кутија 2 јајца а во другата 15.000 евра.
- Гледа Трпе и се чуди.
Кажи драга што значат овие 2 јајца?
- Знаеш Трпе, во брак сме веке 78 години, секој пат кога не бев задоволна во кревет со тебе, ставав по 1 јајце во кутијата.
Трпе весел, насмеан, среќен оти само 2 пати не ја усреќил Трпана гордо ја запрашал:
- А, овие 15.000 евра?
Што значат тие?
Ех, Трпе, секогаш кога ќе ја наполнев кутијата одев на пазар и ги ПРОДАВАВ ЈАЈЦАТА

Вицотека

 • Еден човек доаѓа во едно село, среќава двајца селани на сред село и му се обраќа на едниот.
  - Каде е кметот?
  - Сее!
  - Сее?...

 • Влегол еден крадец во дворот на една вдовица и се качил на дрвото да краде јаболка.
  Таа го видела и извикала:
  – Крадец! Крадец!...

 • Тип вози 200 km на час. Го запира полицаец:
  - Добро господине, свесни сте дека возите 200 km на час!?
  - Да, да, и вие би возеле...

 • По бурна љубовна ноќ:
  - Мили, болна сум од СИДА!
  - И јас!
  - Но, јас се пошегував …
  - Епа, повеќе нема да се шегуваш...