Инвалидски додаток

Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија.
Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил на службеничката зошто дошол.
Службеничката му побарала некој документ за доказ, човекот се пипал по џебови, но ништо не носел со него, и ѝ рекол на службеничката дека ќе оди дома да ги донесе оти ги заборавил.
Службеничката му рекла дека веке е крај на работното време, но може да ја соблече кошулата.
Ја соблака човекот кошулата, глада службеничката бели влакна на градите и му дава документ со одобрено старосно пензионирање.
Човекот среќен, оди дома и и раскажува на жена си, како добил старосна пензија.
Жена му го ислушала и му рекла:
- А бе мажу, како не ти текна да и ги соблечеше гаќите, можеби ќе ти дадеше и инвалидски додаток!!!

Вицотека

 • Ако вашата девојка е дебела,
  натерајте ja да пешачи,
  по 2 километри дневно.
  За 1 месец ќе биде околу 60 километри подалеку...

 • Луѓе кои прават телевизиска анкета на улица налетуваат на Трпе и му поставуваат прашање:
  - Господине, што мислите што е полошо,...

 • Македонска тепачка:
  - Што е бе?
  - Што сакаш бе?
  - Ела бе ваму качи се!
  - Ела бе ти симни се!
  - Леле ако ти се...

 • Си седат дома мажот и жената и на жената и текнало:
  - Абе мажу, тече вода во купатилото!
  - Е што, јас на Перо водоинсталатерот ли...