Презерватив

После водење љубов девојката прашува:
Ако после ова оставам трудна и родам дете како ќе го крстиме?
Дечкото го вади презервативот го врзува во чвор и го фрла низ прозор:
Ако после ова родиш дете, ќе го крстиме Дејвид Коперфилд.

Вицотека

 • Муж гу прашуе жену:
  - Што тражиш по собу?
  - Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду.
  - И нема...

 • Се враќа жената касно дома и мажот ја прашува:
  Мажот: Кај беше ма до сега?
  Жената: На курс бе...
  Мажот: Тоа 'С' на крај...

 • Плавуша имала аквариум со риби.
  Еден ден на гости и доаѓа другарка и, исто така плавуша и ја прашува:
  - Зошто не им ја смениш...

 • Која е најлошата спојка во животот?
  - Склероза и пролив. Трчaш а незнаеш каде.