Еским

Како Еским го менува полот?
Оди на Јужен пол!

Вицотека: 

Вицотека

 • Снаата и свекрва решиле заедно да одаат на пазар. Одејќи низ пазарот свекрвата здогледала некои убави домати и и рекла на снаата:
  -...

 • Еден ден чистачката побарала покачување од газдарицата.
  Газдарицата ја прашала зошто сака покачување а чистачката кажала:
  Имам...

 • Жената во кревет збеснува.
  - Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне?
  - Извини драга се трудам, ама вечерва ниту една...

 • Оди некој дечко во трафика и му вика на продавачот:
  -Дајте ми 3 кондоми!
  -Сакате кеса?
  -Не бе, дај ми ги така, не е толку...