Адвокад

Батко Ѓорѓија отишја куде адвоката и га прашуе:
- Извини да те прашам, колко наплаќаш за услуге?
- 100 евра за три прашања.
- Абе нели е тој скупо?
- Скупо е, ама тој ти е – одговара адвокат.
- А кое е твое треќо прашање?

Вицотека

 • Кога дома ќе ти влезе љубовницата сите комшии знаат за тоа.
  Но кога ќе ти го ограбат станот, никој ништо не видел, никој ништо не чул и...

 • Што рекла плавуша кога почнал да се тресе авионот?
  - Мора да е земјотрес!

 • Зоки Поки му пишува на Дедо Мраз:
  - Почитуван Дедо Мраз, од тебе го сакам само списокот на лошите девојчиња!?

 • Една година на свекрвата и купив плац на гробиштата за Божиќ.
  Следната година ме праша што и купив. Јас ѝ одговорив:
  - Па ништо...