Нелегално производство на ракија

Трпе на суд, и судијата му вели:
Господине Трпе според новите стандарди на ЕУ, ќе мора да ве осудиме за нелегално производство на ракија!
Ама судија каква ракија, кој ме фатил дека сум правел?
Никој не ве фатил, ама во подрумот ви е откриен целиот потребен алат за производство на ракија!
Господине судија, а зошто не ме осудите за силување?
Зошто за силување???
Па Господине судија и за тоа имам алат!

Вицотека

 • Мамо, ги гледав сликите од вашата свадба со тато и сакам да те прашам зошто носиш бел фустан?
  Мајката:
  Зошто белата боја е боја...

 • Отишол Рамче да се избања навечер во градската фонтана.
  Почнал да се бања, кога гледа, идат три жени накај него.
  Рамче го фатило...

 • Дечко прашува девојка:
  - Колку години имаш?
  - Слушај бе сељак, жена за години не се прашува!
  - А ок, извини, колку кила...

 • Stoje dva Crnogorca na mostu, kad jedna žena zakorači preko ograde i skoči u rijeku i više ne izroni.
  Crnogorci započnu razgovor:...