Срам не срам

- Зете, замисли си ако дојдат турците, да не заврзат и ти речат:
- Качи и се на баба ти или ќе те заколеме, што ќе направиш тогаш?
- Епа, бабо, срам не срам, ќе ти се качам.
- Па тогаш што чекаш, турците да дојдат!

Вицотека: 

Вицотека

 • Една жена поминува низ паркот.
  Одеднаш од зад грмушката:
  - Стој!
  Таа застанува.
  - Легни!
  Таа легнува.
  -...

 • Оди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата:
  - Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка,
  не...

 • Возач минува низ црвено светло и го запира полицаец:
  - Зарем не виде дека е црвено?
  - Да, видов, ама тебе не те видов.

 • Играат карти во парк кучето и газдата, проаѓа некој тип и:
  - Леле што ти е паметно кучево.
  - А па не е баш,...