Крт

Осудиле крта на смртну казнау ...
-Дали имате последна жељу крте?
-Да, жив да ме закопате – одговорија крт.

Повеќе од ВицотекаПроваѓав реку Исус, Папа и Чак Норис. Прв иде Исус, и корак по корак он пројде. После њега иде Чак Норис. И он проваѓа... + повеќе

Једног дана Мујо ће свом шефу: - Шефе, чуо сам да ако одеш на Мјесец и вратиш свој сат уназад можеш се подмладити за... + повеќе

– Водевте ли љубов со жена ти пред свадбата? – Не, а ти? – Јас да, ама не знаев дека ти ќе се ожениш за неа!

Мујо го прашува Хасо: - Кога би се родил уште еднаш што би сакал да бидеш? - Коњ, одговара Мујо. - Е два пати исто не... + повеќе