Калкулатор

Зошто калкулаторот е најдобар човеков пријател?
Затоа што секогаш можеш да рачунач на него!

Вицотека

 • Две момчиња зборуваат:
  - Тоа горе е сонцето?
  - Не, месечината е!
  - Не, сонцето е!
  - Не, месечината е!
  Прашуваат...

 • - Денес потрошив 6000 денари - се пожали еден скржавец на својот сосед.
  - Аууу, а за што си ги потрошил?
  - Купив 100 евра ?!?!

 • Трпе решава крстозбор и го прашува Трале:
  - Кажи животно кое има пет букви, започнува во Р и завршува со О ?
  - Крава!
  - Ма...

 • Дечко прашува девојка:
  - Колку години имаш?
  - Слушај бе сељак, жена за години не се прашува!
  - А ок, извини, колку кила...