Физички напор

Кога ќе изумрат црногорците?
- Кога ќе сфатат дека и сексот е физички напор.

Вицотека

 • Миличок, како ми стои новиов шешир?
  -Прекрасно, мила, ти го покрива целото лице!

 • Се враќа глушецот дома во дупката и ја затекнува жена си во кревет со лилјак:
  - ...Па добро ма!..., зар од толку глувци и стаорци ти...

 • Влегува постара жена во месара во Охрид и му вика на продавачот:
  - Ноџина имате? Продавачот: Е не на ку*ов стојме!

 • - Докторе, не знам што да правам. Мажот ми ме фати со љубовник и од тогаш пелтечи.
  Докторот ја гледа згодна и убава и и вели:
  –...