Ни вкус ни мирис

Градоначалник на една општина доделува стан на циган.
- После две недели оди циганот, лут ги фрла клучевите од станот и вика:
- Еве ви клучевите од станот не го сакам повеќе....
- Како бе така имаш се услови веце ново барем се бањате чисти сте..
- Е за тоа бе сега на мојата жена кога и ја лижам нема ни вкус ни мирис.

Повеќе од ВицотекаМуж гу прашуе жену: - Што тражиш по собу? - Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду. - И... + повеќе

Влегува човек во продавница за да купи леб. Купувачот - Добар ден, леб имате? Продавачот -Да се разбира. Купувачот -Мек... + повеќе

Трпана на Трпе му вели знаеш ли дека утре ми е роденден? Да знам. Трпана: А што ке ми купиш? Незнам одговара Трпе.... + повеќе

Лавот забранил да се пуши трева во џунглата. Сите го почитувале тоа освен зајко кој секој ден пушел. Еден ден го... + повеќе