Никако

Оди човек на лекар и му вика:
- Докторе можеш ли да направиш да живеам 150 години?
- Абе изводливо е, ама треба да ми одговориш на неколку прашања.
- Пиеш ли алкохол?
- Не, докторе, ич.
- Пушиш?
- Никако.
- Бркаш жени?
- Не, тамам работа.
- Па, што мајка бараш да живееш 150 години.

Вицотека

 • К’д ќе дојдеш дома у сред ноќ, жена ти у кревет, али још не спие. Зимаш столче и седнуеш пред њојан кревет, а на њојно прашање:
  - Што...

 • Разговараат Трпе и Трале:
  Слушај мораш да одиш да го гледаш филмот
  "Баба дала војнику",
  Шветски, емоционален, филмот е топ...

 • Застанува Трпе да се измери на вага и го вовлекува стомакот.
  -Тоа нема да ти помогне - му вели Трпана.
  - Помага, помага. Инаку не...

 • Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели:
  Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби.
  Човекот го пуштил.
  ...