Дегустатор

Умира дегустатор на вино кај еден познат велетрговец со вино, па фирмата објавува оглас за вработување на нов. Се пријавува еден валкан пијаница. Директорот на фирмата се обидува да смисли начин како да го одбие. Му дава чаша вино да проба и пијаницата вели:
- Мускат, три години стар, одгледан на северен рид, однегуван во челично буре. Низок квалитет, но прифатлив.
- Точно,- и вели директорот на секретарката.- Дајте му уште една чаша на проба!
- Каберне, осум години стар, југозападен рид, дабово буре, зреење на 8 степени Целзиусови. Уште три години зреење и ќе ги покаже најдобрите резултати...
- Точно!
Трета чаша...
- Бело шампанско пинот, висок квалитет и ексклузивно,- ладнокрвно вели пијаницата.
Директорот е запрепастен. И намигнува на секретарката и нешто и шепнува. Таа излегува од собата и се враќа со чаша жолта течност. Пијаницата пробува, па вели:
- Плавуша, 26 години. Трет месец бремена и ако не ми дадете работа, ќе кажам кој е таткото!

Вицотека

 • Легнале Трпе и Трпанаа у кревет и Трпе извадил вијагра за подобар секс, ама му паднала и тој рипнал по неа, а Трпана му вика:
  - Остави...

 • Фатил некој папучар златна рипка и оваа му понудила три желби ако ја пушти. Овој почнал:
  Сакам жена ми да не ме вара повеќе!
  Не,...

 • Цветко го прашува Трпе:
  - Зошто раскинавте со Трпана?
  - Брат ја осетив нешто ми врти муабет деца семејство ова она…
  - Што...

 • Дечко трча по градски автобус и едвај во последен момент се качува.
  Една млада и весела госпоѓа му вели:
  - Знаете ли дека по...