Витамин

Викаат дека во пивото има витамин - Б
Ако испиеш едно пиво тоа ти е витамин - Б1
Две пива - Б2
Шест пива - витамин Б6
Дванаесет - Б12
А ако испиеш цела гајба тоа ти е веќе - Б-комплекс!!!

Вицотека

 • Наставничката му вели на Трпе:
  - Кажи го во сегашно време глаголот оди.
  - Јас одам, ти одиш, тој оди…
  - Побрзо бе Трпе....

 • Девојката:
  - Каде е мојот роденденски подарок?
  Дечкото:
  - Го гледаш црвеното ферари пред зградата?
  Девојката:...

 • Грујо отвара нов пензионерски дом, а насобраните пензионери скандираат:
  - Фала ти за среќното детство!
  - Фала ти за среќната...

 • Muž uhvatio ženu u preljubu te u novinama osvanuo naslov:
  Jebnik zatekao jebnicu s dojebnikom u krivojebu!
  U podnaslovu je pisalo...