Џуџе

Дава жена оглас во новини:
Барам маж кој ќе ме задоволи во кревет, нема да може да ме напушти, и нема да ме краде.
Следниот ден некој ѕвони на врата, овара жената гледа џуџе без раце и без нозе?
- Јас сакам да бидам твој маж!
- Ма немој, а како го мислиш тоа?
- Па види вака, немам нозе значи нема да ти избегам, немам раце значи нема да те крадам.
- А како мислиш да ме задоволиш:
- А ти како мислиш дека ѕвонев на вратата!!!

Вицотека

 • Бегале партизаните од германците и се скриле кај една баба дома. Дошле германците кај бабата на врата, влегуваат и ја прашуваат:
  -...

 • Трале раскажува на другарите.
  - Вчера се запивме со Трпе во кафана. Заврна дожд и Трпе ме викна кај него да преспијам, арно ама имаа...

 • Во емисија за пороците во општеството гостин во студио, угледен психолог, и вели на водителката, инаку природна плавуша:
  - Еве пример...

 • Зошто мртвачките коли немаат ротационо светло?
  Нема потреба се е готово, ништо не е итно!