Професор по право

Професор по право прашува студент на испит:
- Дали сопругот има право да отвори писмото упатено до неговата сопруга?
Студентот:
- Има право, но нема храброст!

Вицотека

 • Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито?

  ТИТАНИК.

 • Долга листа од работи кои што мажите сакаат да ги слушаат, но за жал жените никогаш не ги кажуваат.
  Жена никогаш не би му рекла на...

 • Си бил малиот Трпе и наставничката го прашува пред целиот клас:
  - Трпе, што работи твојот татко?
  - Мојот татко работи во стриптиз...

 • Зошто власите имаат голем нос?
  Затоа што воздухот е бесплатен!