Подалеку од вас

Ако вашата девојка е дебела,
натерајте ja да пешачи,
по 2 километри дневно.
За 1 месец ќе биде околу 60 километри подалеку од вас...

Вицотека

 • Зошто на влавот му изгорела куќата?
  Затоа што им титкал во пожарикарите!

 • Влегува тип со маска на глава во банка:
  Отвори сефот да не те отепам мори и немој да си помислила нешто!
  Ама господине да ви...

 • Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја...

 • Оди црнец низ пустина и умира од жед. Оди така и налетал на некоја лампа ја допрел лампата а од нејзе излегол дух.
  Духот:
  ...