Чоколадо

Зошто црнец кога јаде чокладо обавезно става бели ракавици?
- За да не си ги изеде рацете!

Вицотека

 • Дислексичар оди да опљачка банка и вика :
  - Ваздух во раце,пљачка ви матер, ова е Пи*ка!

 • Ги построил командирот полицајците и им зборува:
  Вие што имате средно школо застанете десно, а вие што имате основно застанете лево....

 • Малиот Трпе довел дома три девојки. Уште од вратата и вика на Трпана:
  - Мамо, ај погоди која од овие три ќе ти биде снаа?
  - Оваа...

 • Кој работи тој и греши, рече петелот и се симна од патката.