Врата

Отишол маж на работа во странство. Не бил сигурен во верноста на сопругата па му рекол на комшијата:
Слушај комшија, секој пат кога жена ми ќе ме изневери со друг заковај по еден клинец на вратата.
Комшијата се согласил.
Кога се вратил мажот видел само три клинци на вратата и го прашал комшијата:
Жена ми само три пати ме изневери?
А комшијата одговорил:
Комши те молам другпат не ми давај вакви обрски ова е терета врата!!!

Повеќе од ВицотекаНекој човек отишол кај голем мудрец. Чекал, чекал, чекал пред куќичката на мудерцот и конечно дошол на ред - влегол,... + повеќе

Црнче се бојадисало бело. Оди кај мајка си и вели: - Мамо, мамо, види ме! Мајка му му удрила здрав ќотек и го избркала... + повеќе

Razgovaraju Mujo i Fata: • Šta misliš, moja Fato, kakav će biti naš sin? • Biće isti kao ti! • Kako znaš? • Pa eto,... + повеќе

Што е автобус? - Превозно средство кое оди 10 пати побрзо кога трчаш по него, отколку се возиш во него.