Избричено маче

Маж си доаѓа дома. Влегува и ја гледа мачката без крзно.
Зачуден ја прашува жена му:
- Жено мори што се случило со животинчето?
Жената:
- Нели ти вчера пред да заспиеш ми рече: "Не би било лошо да го избричиш мачето"

Вицотека

 • Кога Влав најмногу се нервира?
  - Кога ќе го затвори фрижидерот а не знае дали сијалицата свети уште.

 • Се возела трудна жена во автобус.
  До нејзе седнало едно дете.
  И и рекло:
  - Мори тетке со имаш во стомакот?
  Жената:...

 • Muž uhvatio ženu u preljubu te u novinama osvanuo naslov:
  Jebnik zatekao jebnicu s dojebnikom u krivojebu!
  U podnaslovu je pisalo...

 • Трпана му ѕвони на Трпе:
  - Мили, имаш сериозен проблем!
  - Што е станало?
  - Удрив со колата во една тојота. Му предложив да...