Леси

Која е разликата помеѓу Македонец и Леси ?
- Леси секогаш се враќа дома,
- Македонец кога ќе отиде во Европа, никогаш повеќе.

Вицотека

 • Ѕвони телефонот.
  - Јави се - заповеда мажот на жената,
  и ако ме бараат мене, кажи: жалам, но маж ми не е дома.
  Жената...

 • Медведев му се јавува на Путин:
  - Владимире, овие временските зони многу се заебени, дај да ги смениме.
  - Зошто бе Медведев?...

 • Пациент му се жали на угледен средовечен психијатар:
  - Докторе, мојот живот веќе нема смисла. Жена ми ме напушти, тештата и тестот веќе...

 • Плавуша му пишува писмо на доктор:
  - Господине доктор, се забавувам со момче веќе 5 години. Секогаш кога ќе му ја ставам раката меѓу...