Кажи на англиски

Учителката му вика на Трпе:
- Кажи на англиски: Мачката падна во вода и се удави.
Трпе:
- Mjau bum in the water glugluglu no more mjau mjau.

Вицотека

 • Се среќаваат двајца пријатели едниот цел со гипс. Пријателот го прашува:
  - Што си целиот завиен со гипсови, што се случило?
  -...

 • Како со дечкото?
  - Не ми е веќе дечко?
  Уфф, арно ти текна ептен клошар беше.
  -Сопруг ми е!
  Ааа, ако убаво баш си...

 • Што прави Чак Норис на дрво? - Гледа Кога Лисјата Паѓаат во...

 • Ја мрдам, ти мрдаш, ја мрдам, ти мрдаш.
  Ако мрдамо побрзо, ќе свршимо побрзо.
  Што е тој?
  Одговор: Шах!