Сида

Прават муабет Мујо и Хасо за сида.
Хасо го прашува Мујо како се справува со опасноста сида, а овој му одговара:
Јас брат не го вадам надвор, освен кога одам по мала нужда и за време на секс!

Вицотека

 • Мара му се жали на Блажо:
  Зошто мажите кои секоја недела спијат со различни жени се фраери, а жените кои спијат со двајца мажи годишно...

 • SMS порака:
  - Кате, купив шампањско и колачиња, станот е наш цела ноќ, те чекам!
  Одговор:
  - Кате не е тука, јас сум...

 • Седи плавуша во автобус, се доближува баба до нејзе и и вели:
  - Девојче ајде јас и ти да се замениме?
  - Што јас да бидам баба...

 • - Господине пратеник, ќе дадете ли интервју за нашиот весник?
  - Времето ми е пари!
  - Ве разбирам, од редакцијата ми дадоа 500...