Фраер и професорка по веронаука

Фраер и’ се пушта на убава девојка, која предава веронаука во училиште. Ја кани на состанок и таа се согласува. Ја прашал:
• Може да се напиеме нешто?
• Не, благодарам. Ако прифатам покана на пијалок, што ќе им кажам потоа на своите ученици на часот по веронаука?
После долга прошетка по градот и’ понудува цигара, а таа одбива со зборовите:
• Не, благодарам, тоа никако. Што би им кажала на моите ученици по веронаука после такво нешто?
Се враќаат во кола, а на патот кон дома типот здогледува мотелче. Си помислил, ај, нема што да изгубам, па ја прашал:
• Сакаш да поминеме таму?
• Може! - му одговорила.
Изненаден од нејзиното прифаќање, ја прашува:
• Полека, полека, ..., што ќе им кажеш на своите ученици по веронаука?
Таа му одговара ладнокрвно:
• Токму тоа што секогаш им го кажувам:
"Не мора да пиете и да пушите за да си поминете фино"!

Вицотека

 • Се враќа мажот од службен пат и носи голем поклон за сопругата.
  Во рацете го држи поклонот и не може да притисне на ѕвончето на...

 • Умреле баба и дедо вегетаријанци цел живот на здраву храну идев куде Господа и он ги кажуе дека ќе идев у рај.
  Улазав баба и дедо,...

 • Прво гурнеш два прста
  па ако е поширока гурнеш три
  после провериш дали е влажна
  и почнеш такој напред- назад.
  Такој...

 • Доаѓа Црвенкапа, трудна, кај Волкот и му вика:
  - Абе, во приказната пишува да ме изедеш, а не да ме изебеш!