Здраво комши

Доаѓа мажот дома и ја прашува жената:
Жено зошто си во бањарка кога ти купив толку фустани?
Па немам сите ми се искинаа?
Мажот оди отвара плакарот и почнува да брои:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
па во другиот 1, 2, 3, 4, 5
Здраво комши 6, 7, 8, 9, 10...

Повеќе од ВицотекаДве макароне ќе идев да се венчав у цркву, гледа ги поп па им вика: - Марш надвор, не венчамо припадници на ист пол...... + повеќе

Која е разликата помеѓу гроб и WC? -Нема разлика, кога мора да се оди...се оди!

Синот оди со татко му на село кај дедо му и во градината го гледа петелот де ќе се качи на една кокошка де на друга, и... + повеќе

Што ти е сопругот по занимање? – ја прашува едната комшивка другата. - Агроном по музика - одговара другата. - Што е... + повеќе