Некролог

Дедо му на Трпе седи во дневната и си чита весник и доаѓа до делот за некролози, во тој момент влегува внук му Трпе:
- Што бе дедо, пак на facebook?

Повеќе од ВицотекаРепортерка истражувала за причините за појава на болеста кравјо лудило, и заминала во Конопиште кај Блажо краварот, па... + повеќе

Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња. Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат. И... + повеќе

Избегал човек од затвор каде што минал 10 години и провалил во некоја куќа, во потрага по пари и оружје. Ама во куќата... + повеќе

Синот ја прашува мајката: - Мамо, мамо, зошто на тетка Мица ќерка и се вика Ружа? - Па, затоа што тетка Мица многу... + повеќе