Љубовник

Маж се враќа од работа и ја фаќа жена си со љубовникот.
Баммм!
– Низ прозор без да проговори ни збор.
Следниот ден пак ја затекнува жената со истиот љубовник, целиот во завои.
Баммм!
– Пак го фрла низ прозор без да размисли.
Третиот ден пак ја затекнува жената со истиот љубовник. Целиот искршен тргнува кон мажот:
- Стоп!
- Кажи што сакаш од мене!
- Како што бе, да не спиеш со жена ми!
- Па така кажи, а не само да фрлаш!

Вицотека

 • Судијата прашува:
  - Зошто ја убивте вашата жена?
  - Ја затекнав гола со еден маж.
  - Зарем не беше подобро да го убиете него...

 • Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка.
  Трпе се чуди и го гледа...

 • Го пратила Станка сопругот Перо да и купи тампони. Перо влегол во една продавница и ја прашува продавачката каде им стојат тампоните.
  ...

 • Го прашува синот таткото, "Тато, што е политика?"
  Политика, а?
  Еве, да речеме вака сине:

  Јас носам пари дома, значи јас...