Ем храбар ем фраер

Храбар:
- Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук и на жената која те чека со метла в раце на врата и велиш:
- Се мети ли бе у ова време, или се спремаш да леташ некаде?
Фраер:
- Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук мирисаш на женски парфем, кармин на кошула ја удираш жена си по рамо и намигнуваш и и викаш:
- Мацо ти си следна.
Кул фраер:
- Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук, жената лежи у спална ама не спие. Земаш стол од трпезарија седнуваш поред спалната и уште пред да те праша што правиш бе и одговараш: - Секогаш сакам да седам во прв ред кога гледам циркуз.
Ем храбар ем фраер:
- Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук, под рука си ја носиш швалерката влагаш дома и намигнуваш на жена си и и викаш:
- Прај се дека си ми сестра.

Вицотека: 

Вицотека

 • Две мачки прават муабет:
  - Денес сигурно ќе ме бие малер!
  - Од кај знаеш бе?
  - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече патот...

 • Малото зајче го прашува таткото:
  - Тато, тато што е ова?
  - Тоа е сине мазга.
  - А што е тоа мазга, тато?
  - Татко му е...

 • Еден постар човек отишол кај волшебникот да побара помош.
  - Дали можеш да ми ја симнеш клетвата што ми ја фрлија...
 • Зашто 1-ви Мај е дeн на ТРУД!?
  -Затој што после прославу се „ТРУДИШ“ да си гу погодиш куќу