Микроби

Во пивото - силата.
Во ракијата - здравјето.
Во виното - вистината.
А во водата?
Во водата - микробите!

Вицотека

 • Како се вика банкомат на Унгарски?
  СЕ-РЕ-КЕШ.

 • Малиот Пeрица ја прашува својата учителка дали може да разговара со неа после часот. Таа прифаќа.
  Учителката:
  - Што сакаше да ми...

 • Зошто кравите пасат трева?
  - Зошто немаат раце да ја смотаат!!!

 • Како се вика босанка која работи во книговодство?
  - Сабира.
  Како се вика босанка која зголемува?
  - Зумка.
  Како се...