Умови

Големите умови разговараат за идеи.
Просечните умови разговараат за настани.
Малите умови разговараат за луѓе.

Елеонор Рузвелт

Македонските умови разговараат за Турски серии.

Анонимец

Повеќе од ВицотекаPostrojio kapetan vojnike pa pita jednog: - Odakle si ti? - Od Niš - reče ovaj. - Ne kaže se od Niš nego iz Niša,pizda... + повеќе

Жената е како сенка: - Ако трчаш по неа, бега. - Ако трчаш пред неа, трча по тебе .

Зима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува. Доаѓа крава и се... + повеќе

Адвокатите се делат на два дела: - Едните ги познаваат законите, а дргите ги познаваат судиите.