Мижење

Трпе:
Јас кога бев мал паднав на глава, и многу ме болеше главата.
Трале:
А, јас кога бев мал паднав на глава, и сега кога ќе мижам не можам да гледам.

Вицотека

 • Κаκо се виκа маж што се женел 5 пати?
  - Господар на прстените.

 • Трпе решава крстозбор и го прашува Трале:
  - Кажи животно кое има пет букви, започнува во Р и завршува со О ?
  - Крава!
  - Ма...

 • Инфарктот:
  - Каков и да е, од срце е.

 • Искача женска од ВЦ у кафич и му вика на келнера: Дечко ај раситни ми гу овуј новчаницу од 30 евра
  Келнер: Женска па нема новчаница од...