Адам и Ева

Заклучок на еден истражувач за историјата на човечкиот род:
- Да беа Кинези Адам и Ева, нашата историја би била сосема поинаква.
- Би го оставиле јаболкото да виси на гранка, a би ја изеле змијата.

Повеќе од Вицотека- Зашто плавуша седи пред куќа со чаша? - Бидејќи и рекле дека куќата части.

Се возат двајца по автопат и гледаат натпис село Педерево. Едниот му вели на другиот, што село е ова ? Другиот му вели... + повеќе

Жената му вели на мажот; - Дали се убави моите очи? - Да! - Дали ти се допаѓа мојата коса? - Да! - Личат ли моите заби... + повеќе

Добра секретарка вели: - Добро утро директоре! Одлична секретарка вели: - Утро е директоре!